torsdag 22. april 2010

By tur med Grunnkurset

 Idag har vi tatt toget fra Lørenskog stasjon til Nationalteateret. Togturen gikk kjempefint. Turte ville leke litt og prøvde å krype under setene for å komme seg til Theo eller til Ollie. Men roet seg og la seg fint til slutt. Ingen problem å gå hverken på eller av toget. Virket ikke som hun syntes det var skummelt i det hele tatt.

 Når vi kom til National gikk vi av og tok heisen opp og gikk ut. Turte stresset litt i begynnelsen men etterhvert gikk det bedre. Litt konsentrasjons problemer på vårt første stoppe sted ved statuene ved National.

 Sitt og bli den første gangen gikk ikke så veldig bra. Likte ikke helt at jeg gikk fra henne. Men etterhvert klart vi det. Gikk ikke så langt å belønte, også gikk jeg litt og litt lenger og da gikk det bedre og bedre.

 Så gikk vi litt videre, når vi skulle gå over veien skulle hundene sitte pent først også gå når vi fikk grønn mann eller at det var klart for å gå over.

 Sjekk full fokus'a. Her hadde vi kommet over at det var skummelt i byen. Å ting begynte å løsne for oss.
Her er vi på rekke å rad. Mangler bare en hund fra kurset som dessverre ikke kunne være med til byen.

Etter at vi kom over veien skulle vi se om hundene ville gjøre noen triks, og det er jo Turte alltid klar for. Vi fikk til og med publikum:o)

Deretter gikk vi litt videre igjen. Stoppet ved Løvebakken (Stortinget) Der skulle vi trene sitt og bli og innkalling, igjen fikk vi litt publikum. 

Sånn her fortsatte vi nedover Karl Johan, men det blir jo frykelig mange like bilder. Men Turte var kjempe flink. Hadde som regel full fokus på meg. Måtte korrigere noen ganger, men det var jo første gangen i byen så jeg er strålene fornøyd..

 Ved Østbanehallen står jo Tigeren. Den skulle hundene hilse på. Å dette synes jeg Turte taklet helt fint..

  Så til siste øvelse før togturen tilbake til Lørenskog. Sitt og bli, triks osv i trapp


Å da var Turte sliten gitt. Bytur for første gang er slitsomt. Men hun er helt utrolig å jobbe med. Å jeg er super stolt av henne. Hun taklet byen på en fantastisk måte. 

søndag 18. april 2010

Sitt og bli

 Idag trente vi litt på sitt og bli ved parkeringsplassen ved skogen. Jeg gikk rundt bilene osv og dette gikk super bra.
 Turte er utrolig flink til sitt og bli, på kurs plassen vel og merke. Men ukjente hunder skal liksom utforskes så vi har jo ikke fått øvd så mye på "bli" bland ukjente hunder. Men siden jeg var litt uoppmerksom og ikke tenkte så langt at det faktisk finnes andre hunder i Oslo så fikk vi trent på det idag:)
 Jeg var bak en bil da jeg plutselig ser en Cavalier komme gående mot Turte. Jeg tenkte jo i mitt stille sinn at "faen, Turte som har vært så flink nå også kommer det en hund"
 Jeg går mot Turte samtidig som Cavalieren passerer Turte. Å tror du ikke den flinke hunden min blir sittende:-D
 Jeg var så stolt at jeg viste jo ikke hvor jeg skulle gjøre av meg.. Det ble jo julaften og bursdag på samme tid. Vi leket og herjet masse etterpå..
 Gikk hjem med en god følelse da ja.
 Nå kan jeg gå ca 30-50 meter å Turte blir sittende. Kan være skjult en stund, ikke helt tatt tiden på dette men vet at dette er noe vi må øve mer på. Har prioritert en god "bli" før jeg er skjult for lenge.

lørdag 17. april 2010

Å lære spor er gøy

 Idag har vi vært i skogen med grunnkurset, hundene skulle få prøve seg på litt spor.
Turte klarte seg kjempe fint om jeg får si det.

 Vi startet med å sette på henne langline, instruktøren holdt lina mens hele familien (Meg, Karoline og TE) gikk vår vei. Vi skulle gå ca 50 meter å gjemme oss. LITT lyd fra Turte ide vi gikk;)

 Instruktøren ventet 5 min før hun slapp opp line og Turte løp etter der vi hadde gått, når hun hadde løpt så langt som hun husket hun hadde sett oss hadde hun plantet nesa i bakken og vips ca 30 meter lengre bort satt vi. Hun løp rett til oss gitt:) Flinke supre jenta det.

 Andre gang gjemte vi oss opp i terrenget, over stokker og masse busker. Bak ett svært tre i en grop. Denne gangen hadde Turte plantet nesa i bakken med en gang og løp bortover veien og tok over bakken akkurat der vi hadde løp. Hun løp så å si på sporet hele veien.. Igjen flinke supre jenta :)

 Tredje gangen gjemte vi oss også i terrenget. Men hun ble litt avledet av at det plutselig stod noen akkurat der vi hadde tatt til venstre for å komme oss oppover skråningen. Å der gikk Turtisen feil gitt. Hun løp litt lenger bort og opp, var vel ca 10 meter fra oss da hun fikk lukten av noe enda bedre PØLSER haha.. Hvertfall er det det jeg innbiller meg. Hun løp rett til leirplassen hvor vi skulle grille pølser og noen hadde startet allerede. Instruktøren hentet henne og fikk fikk henne til å begynne å jobbe igjen og da fant hun oss til slutt.

 Er super fornøyd med dagen. Turte var skikkelig flink. Lurer på om det ikke blir ett spor kurs etterhvert. For dette var gøy.
 Turte var sliten resten av dagen og kvelden.

 Fikk jo ikke tatt noen bilder mens vi gikk spor, men tok ett par andre bilder fra dagen da.


 Sjekk jeg har to veloppdragne barn, ber dem sitte bamse så gjør dem det.

onsdag 14. april 2010

Hurra.. 6 mnd gammel idag

 Idag er Turte 6 mnd gammel. Så vi tenkte å ta noen bilder idag. Men det syntes ikke
Turte var en god idê, samarbeid var ikke noe som lå for henne idag gitt.

                          Haha, ser dette ut som en hund som er super fornøyd med bursdagen sin?