tirsdag 8. november 2011

Så positiv etter dagens trening

Trente med treningsgruppa til Din Beste Venn idag. Det som jeg synes er så fint med treningsgruppa er at vi gjør forskjellige ting, alt fra lydighet, spor, rally, triks, miljøtrening osv osv. Idag stod shaping på planen. Synes det er så flott at DinBesteVenn tilbyr treningsgruppa. Dette er helt gratis for de som har gått valpekurs, grunnkurs og VK1 kurs, treningsgruppa møtes 1 gang i uka. Man kan selv velge om man vil trene eller ikke. Ingen påmelding eller noe :)

 Vi hadde 5 stasjoner hvor vi skulle shape inn øvelser. Var vel Rygging, kontakt, innkalling med Touch, sitt og en ting til som jeg ikke husker i farta hehe..

 Etter vi hadde holdt på med shaping en stund å jeg merket at Turte ble litt sånn giddalaus, så tok vi noen kontakt øvelser som gikk over til FVF øvelsen som vi har litt motivasjonsproblemer med både Turte og jeg. Å det gikk jo bare SÅ bra. Passet på å belønne tidlig, gjøre det morsomt og ikke forvente at hun skulle starte i utgangsstilling. Hun gikk så bra, tok ett par helomveninger og hun stod klistret inntil meg.
 Det var litt av en herlig følelse det :) Gikk fra treningsplassen med ett smil om munnen.

 Trenger sånne dager hvor alt bare klaffer. Da blir jeg motivert til å fortsette treningen. Hjelper også på at Monica er veldig flink til å motivere meg også :) Hadde det ikke vært for henne hadde jeg nok gitt opp enkelte øvelser hehe.. Tusen takk Monica for at du motiverer meg til å stå på videre.
søndag 6. november 2011

Møkk, møkk og atter møkk

Begynner å bli ganske lei av å komme hjem med en møkkete hund. Hun har møkk fra topp til tå. Så nå har det helt utrolige skjedd. Jeg vil at det skal begynne å snø. What? Det kommer sikkert til å fort over når snøen kommer. Og da vender irritasjonen seg mot snø, slapps og is. Men den tid den sorg.
Dette bilde ble tatt tidligere i høst, ikke fult så ille idag kanskje :)

 Turte fikk en times tur i skogen idag. Å hun oppfører seg så fint når hun går løs i møte med andre dyr og mennesker. Hun må minnes på at hun skal gå på plass, men da går hun også på plass og kan fint gå forbi andre hunder, joggende mennesker eller sykler. Hun får gå fri rett etter at vi har passert og hun løper bare videre, uten å ville løpe etter det vi nettopp passerte. Flinke hunden min.
 Ikke slo vokt instinkte til heller, enda vi møtte mange i skogen idag som kom brått på. Sånt varmer hjerte mitt hehe. Dette er noe jeg å Turte jobber mye med.

 Den uka som har vært nå har vi trent ett par dager. FVF går ikke så bra igjen. Hun er rett og slett uintressert i å gå. Her må jeg jobbe med meg selv fordi jeg synes det er fryktelig kjedelig å trene på. Så her er det jeg som må ta meg sammen.

 Fant ut at jeg må bruke klikkeren når vi trener apporten. Hun synes apporten er så gøy nå at ingen belønning er god nok. Men når jeg klikker så slipper hun den. Problemet er også at hvis jeg prøver å få henne på plass med apporten så slipper hun den. Så jeg må se om jeg får henne til å holde på apporten og belønne for det. Jeg kan ikke korrigere når vi trener med apporten for da ser du at usikkerheten kommer fram med en gang. Så må trå varsomt med både stemmebruk og kroppsspråk.

 Hopp over hinder har vi jo nettopp startet på, men dette tar hun veldig bra. Så her er det bare å fortsette i samme stil. Ønsker meg hopp hinder til jul hehe. Får jo kun øvd når jeg trener med Monica.

 Turte har fått en fin dekk synes jeg, men oppsitten er det verre med. Den er treg og hun klatrer oppover. Prøver så godt jeg kan å fikse på den nå. Så får vi se om jeg får noe resultater

 Stå under marsj kommer ann på dagsformen virker det som. Ikke alltid det er kult å stoppe med en gang. Men føler den er på gang.

 Det er vel det vi har trent på denne uka. Nok å pirke på.
Om noen har gode råd/erfaringer å komme med så blir jeg glad :)





 

lørdag 22. oktober 2011

Favoritt bilde av Turte for tiden :)



Turte og jeg har vært på Kurs

 Ja er jo en uke siden vi var på kurs. Men bedre sendt enn aldri å blogge om det :)
Jeg har slitt litt med å motivere Turte til å gå lineføring eller FVF. Men følte i forkant av kurset at det begynte å løsne litt.. Men når vi kom på kurset så ville hun ikke i det hele tatt. Så Elisabeth (instruktøren) viste oss en måte å fange oppmerksomheten på. Så de neste minuttene gikk jeg som en full kjærring. Og Turte fulgte nøye med på hva i svarte jeg drev med og gikk så fint.


Dessuten fikk jeg klar beskjed om å gi Turte tydelig beskjed om hva som kom til å skje. Kommandoen SKAL komme FØR man går. Og siden jeg ikke lærte tok Elisabeth saken i egne hender og holdt meg igjen.

Synes vi klarte oss bra på slutten faktisk. Men vanskelig når man blir litt for ivrig å huske på at hunden også skal vite hva vi skal gjøre før vi faktisk har gjort det :/


Så trengte jeg litt hjelp med avstandskommando, Turte setter seg litt for tregt opp. Er i grunn fornøyd med neddekket hennes når hun gjør den som hun kan. Men det er jo ikke alltid man vil :P Fikk tips og det funket. Så jeg håper jeg får oppsitten litt bedre
Turte har aldri vært veldig intressert i apporten, men det ble bare verre og verre jo mer jeg prøvde å lære henne det, så på kurset var jeg spent på om Elisabeth hadde noe lurt på lur vi kunne prøve og det hadde hun jo selvfølgelig.
 Elisabeth tok ut sin hund, mens jeg holdt igjen Turte. Jeg kastet apportbukken og sa apport. Selvfølgelig løp Elisabeths hund ut og hentet. Turte bare så rart på han første gangen. Andre gangen fyret hun seg skikkelig opp og tredje gangen klarte jeg nesten ikke holde henne igjen. Fjerde gang fikk Turte løpe å hente den, i mitt hodet tenkte jeg jo at det kom jo aldri til å gå. Men jenta løp ut og tok den perfekt opp. Hun løp ikke så perfekt tilbake og på plass, men det får komme etterhvert. Nå må vi bare fortsette å gjøre apporten morsom for henne.

 Å jeg trenger vel ikke si at jeg var litt glad, litt overrasket og litt forfjamset hehe.

 Vi har jo aldri trent på Ruta, men det er jo greit å få litt tips til hvordan man skal begynne for å trene den inn. Elisabeth forklarte og viste hvordan jeg skulle gå fram. Så dette får vi jobbe mer med etterhvert.


 Vi tok også for oss hinder, dette syntes Turte var veldig gøy. Og hun tok det ganske så fort. Så nå er det å lære henne og komme inn på plass. Men det tror jeg ikke skal bli store problemet.
 Fellesdekk, fellessitt og tannvisning ble det også tid til.
 Jeg lærte utrolig mye denne helgen, føler jeg og Turte fikk til mye bare på de få timene. Nå gjelder det bare å fortsette treningen, håpet er jo å starte i LP1 etterhvert. Helst før juni 2012. Monica blir så grinete hvis vi ikke har starta til da ;)
 Tusen takk til Monica for flotte bilder.
mandag 10. oktober 2011

Blogger igjen

 Da skal bloggen våkne til liv igjen tenkte jeg. Treningen med Turte er i full gang igjen.
Å det må jo dokumenteres :)
 Til helgen er det kurs. Hvor jeg håper at instruktøren har gode råd både for det ene og det andre. Gleder meg til å få litt inspirasjon og se hvordan andre jobber med sine hunder.
 Er ikke så lett når man ikke har trent lydighet på den måten før. Usikkerheten kommer å tar meg rett som det er og da går motivasjonen rett til blokksberg. Man må slutte med de tankene om at dette går ikke å dette får du ikke til. Jeg skal få det til.. Å jeg skal ikke miste motivasjon.
 Turte har rett og slett så mye bra innabords at jeg må få vist det fram. :o)