onsdag 25. januar 2012

Den årlige vaksinen

 Da har Turte vært å fått sin årlige vaksine. Hun tok dette super bra som alltid, hun har alltid vært flink
hos veterinæren. Å veterinæren var så fornøyd med hvordan hun taklet alt mulig. Hun stod og satt så fint hele tiden. Alle veterinærer vi har vært hos har kommentert hvor rolig og avbalansert hun er :o)

 Veterinæren titta i ørene hennes, siden jeg sa at hun hadde klødd seg litt idag å den ene gangen peip hun. Hun fant en liten kul i øret hennes, prøvde å rense øre for å se om det var voks som gikk bort men det gikk ikke bort. Så da fikk vi beskjed om å følge med om hun klør seg mye på øret og fortsetter å pipe. For akkurat nå var det ikke rødt eller hovent der så da skulle vi bare se det ann så lenge.

 Ellers virket alt bra. Hun veier 19,6 så gått opp engod del fra forrige gang. Da veide hun 17,7
Så hun trenger ikke gå noe mer opp nå. Jeg synes hun er akkurat passe som hun er nå. Hun hadde melk i pattene da, ikke så rart siden det er 2 mnd siden løpetida. Hun får jo alltid innbilt etter løpetid. Spent på hvor kraftig det blir denne gangen.
tirsdag 24. januar 2012

Prøvde julegaven for første gang!

 Idag etter en kort kveldstur fant jeg ut at jeg skulle ta med hopphinderet ut og se hva Turte husker av det lille vi har trent på. Har jo ikke jobbet så mye med hopphinder så var litt spent.

 Satte fra meg Turte og gikk over på andre siden av hinderet og komanderte "hopp" og Turte hoppet rett over hinderet og rett på plass :o) Da holdt jeg på å besvimme. For vi har vel jobbet 2 små økter på at hun skal hoppe over hinderet og sette seg på plass.. Flinke hunden min.

 Vi repeterte noen ganger og dette gikk super fint. Prøvde også å stå sammen med henne på ene siden og komanderte hopp, og tror du ikke hun hoppet over da også. Veldig gøy når det går så lett. Litt overraskende men herlighet så deilig.

 Vi trente sammen med Monica og Chilli igår. Ruta kommer seg. Hun skjønner hva hun skal men er litt usikker også. Så her har vi endel jobbing igjen.
 FVF går greit, til og med venstresvingen begynner å bli bedre. Men å motivere til å gå i FVF en stund blir ikke lett. Men nå må jeg bare skjerpe meg å trene mer på å gå lenger uten belønning.
 Avstanden er og blir avstanden hehe, hun dekker fint men oppsitten snakker vi fortsatt ikke så høyt om.
 Apport sliter jeg big time med. Turte vegrer seg for å sitte med apporten i munnen. Står litt fast her faktisk. Prøver å prøver. Ser litt fremgang også går det plutselig 10 skritt tilbake igjen. Litt frustrerende.

 Sist men ikke minst.. Når jeg kom hjem fra jobb idag møtte ikke Turte meg i døra. Dette betyr at hun har gjort noe galt så jeg mannet meg opp og gikk inn. Men bikkja var ikke i gangen :o Å alle andre dører var jo lukket. Kjente panikken komme. Sååååååå hørte jeg noe fra rommet til Karoline. Åpnet døra og der stod kreket. Hun har kommet seg inn på rommet og klart å lukke døra sånn at hun ikke kom ut. Og hun har ikke akkurat vært snill. Så jeg er redd jeg må rydde litt på rommet til Karoline før hun kommer hjem på mandag. Turte skal være glad for at hun er søt, det har reddet henne endel ganger.



lørdag 21. januar 2012

Trening i snøstorm

 Jeg lovet jo meg selv at jeg skulle trene en kort økt hver kveld denne uka. Da må man jo selv om det er snøstorm ute!?! Så vi gikk ut å vi holdt på å blåse bort, gikk en tur i skogen hvor vi kastet litt ball og fikk brukt nesa masse for det er jo noen cm med ny snø.

 Idag valgte vi å trene rett utenfor på parkeringsplassen. Vi øvde på "på plass" Dette gikk super. Hun satt fint mens jeg gikk fra, selv med masse snø fykende rundt. Tempo var bra å utgangstillingen likedan :)

 Avstandkommandoen gikk sånn passe, er fornøyd med tanke på hvordan den har vært. Når jeg står på 3 meter avstand så setter hun seg fint opp, sakte men hun setter seg riktig. Går jeg på 5 meter avstand så "åler" hun seg litt framover.

 Er mest fornøyd med at hun faktisk hørte på meg og fungerte like bra i solskinn som i snøstorm :)
mandag 16. januar 2012

Kveldstur med trening attåt

 Turte og jeg kom akkurat inn fra kveldstur. Hvor jeg fant ut at jeg skulle ta alvor av hva jeg har sagt den siste mnd. Om å trene 1 moment hver dag.... To day was the day hehe
 Så håper jeg at jeg klarer å fortsette med det da. 1 moment hver dag er jo ikke akkurat mye, snakk om 5 min liksom. Så NÅ er det ikke noe vei tilbake.

 Sett bort fra at når jeg var ferdig med å trene på vårt ene moment så måtte jeg ta ett til... også ett til da :o)

 Første moment idag var stå. Øvde igrunn bare på en hurtigere stå å ikke hele momente i LP1. Er sånn passe fornøyd. Hun bør enda klare å stoppe litt raskere. Men det tar jeg som pirk med tiden ;)

 Andre moment var avstanden. Dette har jo ikke vært vårt sterkeste kort :p Men idag var hun super flink. Hadde bare en oppsitt som ikke så ut i måndeskinn, resten er Hege godkjent. Altså dommer er nok ikke super fornøyd, men med tanke på at for 2 uker siden så det ut som "sitte bamse" så er jeg fornøyd. Ikke kravlet hun forover og farten var ikke så værst. Dekken er jeg jo fornøyd med å gidder ikke pirke mer på den. Liker farten å hun legger seg rett.

 Tredje moment var "på plass" hmm her klaffet igrunn ingenting. Hun løper, eller skal vi si det ser ut som hun er på søndagstur med bestemor. Utgangstillingen er skjev. Itte bra
, høyre sving funka og tempo forandring gikk fint.

Da gav vi oss. Synes det er greit å gi meg med suksess, merket at Turte begynte å bli litt sliten. Vi hadde tross alt gått en tur på forhånd.
I morgen skal vi trene sammen med Monica og Chilli igjen på Skårer. Så er greit at hun er litt tent til da.
Må kjøpe meg noen flere belønnings leker/godbiter etterhvert.
 Så da avsluttet vi med FVF. Super bra idag. Tok ingen venstre svinger da jeg ikke ville at hun skulle miste motet helt etter "på plass" momente. Helt om var super bra

Legger ved ett bilde av Turte og Dorris. Dorris fikk så altfor liten tid her på jord. Vet ikke om noen hund som fikk lov å klatre på Turte sånn som Dorris gjorde. Vi savner lille Dorris.
  





torsdag 12. januar 2012

Super trening i ettermiddag

 Idag har Turte og jeg vært å trent sammen med Monica og Chilli på Skårer. Å for en herlig trening. Er en deilig følelse når man ser fremgang på det man holder på med :) Man ser at det går opp ett lys for hunden også klaffer ting. Å det skjedde idag

 Begynte med FVF, gikk glimrende idag. Var helt med på helomvendingene, holdt, høyre om. Men dabbet selvfølgelig av når jeg tok en venstre sving. Men hun gikk så nydelig ellers så det velger jeg å glemme :p

 Testet ut stå momentet. Gikk strålende idag. Valge å fokusere på at Turte kom mot meg i fart, ga kommando og Turte stoppet veldig bra. Tripper litt. Men hun står rett og hun blir flinkere for hver gang. Så får vi ta hele momente neste trening. Prøver å ikke gjøre det samme hver gang. Litt variasjon er bra :)

 Også kom dagens aller beste... RUTA.. Den har vi slitt med. Men nå satt den som ett skudd :o) Trente noen runder med påvirkning, jeg gikk fra Turte og inn i Ruta, der klappet jeg litt på bakken og sa ordet Ruta. Sendte henne noen ganger ut hvor hun rygget inn!?! Mottoet hennes slipper hun ikke takket på.. Under tvil rygg haha.
 Men så plutselig tror jeg lampa skrudde seg på. Og hun løp rett inn i Ruta. 2 ganger :o) Litt happy da ja. Så jeg avsluttet øvelsen der. Helt på topp, så håper jeg hun husker dette til neste trening.

 På plass kommer seg, ikke fult så skjeve utgangstillinger. Hadde bra fart på de siste øvelsene og gikk inn riktig vei for å sette seg. Men må fortsette å jobbe med dette.. Både få opp farten, og at hun kommer inn riktig. Men er veldig fornøyd med utviklingen.

 Apporten, føler vi kom ett skritt i riktig rettning idag. Men jeg kan ikke under noen omstendigheter korrigere mens vi jobber med apporten. Hun er veldig var og demper hvis jeg tar for brå bevegelser i hennes rettning. Hun elsker apporten når hun ikke er for nærme meg. Da demper hun ikke. Hvis jeg er for nærme så demper hun. Så framover må vi jobbe med at det er gøy å holde apporten ved siden av meg også. Er veldig fornøyd med fremgangen her.

 Avstandskontrollen har jeg nesten ikke lyst å skrive noe om. Hun satt ikke bamse hvertfall. Men oppsitten er ikke bra.. Fornøyd med dekken hennes. Vi får pirke litt her

 Selv om avstandskontrollen kunne vært bedre så er dette vår beste trening på lenge. Smilte fra øre til øre etter ruta. For en følelse når man har jobbet hardt med ett moment også ser man at det faktisk går riktig vei. Håper bare hun husker dette til neste gang hehe.

 Chilli var jo fantastisk som alltid. Gleder meg til hun skal debutere i kl2. Monica er utrolig flink til å trene henne og motivere. Flink til å tenke utenfor boksen rett og slett hehe. Har litt å lære der ja. Godt Monica kan holde meg i ørene :p

tirsdag 10. januar 2012

For en herlig kveldstur :)

 På ettermiddagsturen idag klarte jeg selvfølgelig å kaste leka til Turte ett sted verken jeg eller Turte kunne finne den. Vi leita og leita.. Men neida.. Den var borte den. Så vi fortsatte hjemmover med en leke mindre.

 Så på kveldsturen bestemte jeg meg for å ta en tur inn i Østmarka og gikk da forbi der vi mistet leken. Sendte Turte ut på søk. Hun søkte fint på rett linje framover, snuste litt under snøen og etter ca 20 sekunder røsket hun tak i en kvist. Siden den satt litt fast lot hun den bare være å fortsatte å søke (flinke Turte) Søkte vel i ca 3-4 min til før jeg sa "hvor er leka di Turte, fin leka di" og da fikk hun fart på seg da. Spurta tilbake til "kvisten" røska tak i den og kom løpende så lykkelig tilbake til meg :) Å det var jo selvfølgelig leka hun hadde funnet :) Stolt da ja hehe

 Hun var veldig ivrig på leken resten av turen. Fikk belønning for å gå FVF. Så kom det noen ski gåere. De passerte hun med glans enda hun gikk løs. Å jeg belønnet med leka. Det kom så 3 ski gåere til som hadde med seg hund, men Turte hun gikk ved min side. Og ett par med 2 hunder som sleit med å holde tilbake hundene sine når jeg å Turte gikk forbi. Men Turte hun gikk så fint "på plass" som hun aldri har gjort før. Ikke noe knurring, ikke noe vokting.. For en herlig kveldstur. Håper virkelig på flere slike turer.

 Nå er Turte sliten etter all søking, løping i bakker og trening at hun stod ved soveromsdøra å kikket etterlengtende for å komme inn :)

Jeg håper vi får mange mange flere slike turer!!!


søndag 8. januar 2012

Trene må til, selv på søndager

 Jeg har jo som mål å starte i LP1 før Mai måned er over. Og da må jeg vel bare komme i gang med treningen. Målet er nå å trene på ett moment hver dag. Bare 5 min. Så trene med Monica hvertfall en gang i uka. Da må jeg vel komme i mål?? Nå har jeg jo både fått egen rute og hopphinder så er jo bare meg selv som stopper det målet. Turte er jo som regel med hu:)

 Startet med FVF idag, gikk helt greit helt til jeg tok en venstresving. Da hoppa Turte av og ble liggende ett skritt bak meg. Så her må jeg jobbe med venstre svingene framover. Ellers var hun veldig flink.

 Apporten står jeg litt fast på. Nå synes hun hvertfall apporten er kul, men jeg får henne ikke på plass. Får henne ikke til å sette seg på kommando heller. Da bare slipper hun apportbukken med en gang. Må vel ett par skritt bakover i treningen igjen. Godt vi ikke trenger apporten før LP2 hehe

 Ruta er hun også litt treg på, så idag satte vi opp en passasje med kjegler med belønning helt i enden. Dette gikk strålende. Høy fart og målrettet til enden hvor belønningen var.

Viktig å vise riktig vei sant?

 Kjempe fint fart, når jeg ser på bilde så lurer jeg på om hun kanskje fløy bortover:p


 Å der ventet belønningen gitt :)


 På plass jobbet vi litt med. God fart mot meg men veldig skjeve sitter dessverre. Så her må jeg pirke litt på belønning av riktig sitt igjen. ( men det er jo såååå kjedelig å pirke på sånne ting)

Denne utgangsstillingen ser jo faktisk ikke så værst ut, flink Monica har vært flink å ikke ta bilde av de helt håpløse utgangsstillingene. Det setter vi pris på haha 

 Avstandskontrollen,, hmm hva skal man si.. Fornøyd med dekken hennes. Oppsitten har jeg jobbet mye med siden den er treg... og da har jeg fått denne sitten

Spent på hva slags poengsum en dommer gir for denne. Selvom jeg synes hun  er fryktelig søt når hun sitter bamse :p

Men hun kan vist hun vil. :)


Rygge er hun også ganske god på. Under tvil, rygg.. Dette er mottoet til Turte



Noen siste bilde av Turte bare for at hun (takk og lov for hennes del) er søt!!!

Vakreste Tolleren ever fortjener også litt plass på bloggen til Turte. Chilli var i siget idag. Ruta var jo null problem. Opptak av apportbukken null problem, avstandskontrollen var null problem. Hun er bare rå den hunden. FVF burde heller hete kengu hopp hehe. Rått å se henne gå FVF som hun gjør.






Bildene av Chilli har jeg tatt mens bildene av Turte har Monica tatt
mandag 2. januar 2012

Lundtolas Bast Milo :(

Idag skulle Milo blitt 4 år gammel. Vakre snille Milo. Savner han utrolig masse. Karoline har ikke kommet over tapet av Milo å begynner enda å gråte med en gang vi nevner navnet hans. Han satte dype spor i familien vår selv om han ikke var hos oss så lenge. 1 år og 10 mnd var han da vi tok den tunge besluttningen om å la han slippe lide lenger.






 Vi glemmer deg ikke Milo

Noen bilder fra treningen i romjula :)





Begynner å få dreisen på FVF nå. Hun er veldig på og følger meg fint, men detter forsatt ut hvis jeg går for lenge uten å belønne

 Stå momente begynner å komme seg, hun tripper litt så må legge om treningen litt og belønne ett par steg tilbake. Men den er ikke så verst.


 Ruta har vi ikke jobbet så mye med. Nå har jeg fått egen Rute til jul så det må vi fokusere mere på. Hun skjønner at jeg vil ha henne i ruta. Har en lei tendens til å rygge inn i ruta..

 Belønning inne i Ruta er viktig

 Apport er fortsatt veldig gøy. Utfordingen er å få henne til å komme tilbake til meg.

 Hun har fine opptak når hun ikke tuller ;)
 Hun kommer mot meg, men slipper som regel apporten noen meter unna meg.

 Karoline trener slalom
 Turte venter spent på belønning

 Opp på to er gøy

Rygge mellom beina er like festlig for Turte som for Karoline :) Flinke jentene mine. Tror Karoline kommer til å arve min sans for hunder og trening. Hun er veldig ivrig på å være med å lære. Leser mer i hundebøkene mine enn jeg selv gjør hehe






Bildene er tatt av Monica