tirsdag 16. mars 2010

Valpekurs 16 mars 2010

 Idag var siste dag på valpekurs:( Litt lei meg jeg. Synes instruktøren har vært kjempe flink.
Vi har vært en ganske så trivelig gjeng med herlige hunder. Vi er vel ehh 3-4 som fortsetter på Grunnkurset. Hundesjefen Theo skal fortsette å det er vi glade for. Han er en herlig liten kar.

 Idag gikk vi jo igjennom det jeg har skrevet om før, så jeg gidder ikke si så mye om det..
Bortsett fra en ting jeg må fortelle. Fordi Turte var jo ikke så flink på innkalling to og to sist gang. Hun måtte jo innom den andre hunden en gang før hun kom til meg.. MEN IDAG KOM HUN RETT TIL MEG:) Da dansa vi og leka da. Super happy kan du si jeg var da.

 På slutten av kurset fikk vi kaffe, brus og kjeks. Vi evaluerte kurset, så fikk vi diplom. Instruktøren sa litt om alle hunden, fremgang og motgang. Kjempe hyggelig hadde vi det. Ble stående lenge etter at kurset var ferdig.

 Så nå får vi prøve å glede oss til Grunnkurset:) Da får vi vel nye utfordringer tenker jeg.
mandag 15. mars 2010

Sjekk fotomodellen min'a.

 Vi har vært på besøk hos Yvonne og Zaira igjen og da blir det jo tatt litt bilder.
Så legger ut ett par nye bilder av Turte.
 Turte og Zaira fikk lekt fra seg ute en lang stund før vi gikk inn. Prøvde å lære Zai slalom. Regner jo med at hun kan det ganske snart. Super smart frøken:)
                                  Er vi ikke søte? Selv om jeg prøver å imitere enn hval?

torsdag 11. mars 2010

Valpekurs 11 Mars 2010

Da har vi vært på kurs igjen. Begynner å nærme seg slutten av valpekurset, gruer meg litt for jeg stor koser meg på valpekurset og er så fornøyd med Instruktøren vi har nå. Håper hun som skal ta over er like flink.

 Idag startet vi med å leke med hundene, og "slipp" kommandoen for å slippe leken.
Vi stilte oss på rekke å rad og skulle få hundene til å gå pent forbi de andre. Ehh, vel det luktet nok veldig godt på bakken for det var jaggu ikke mange som klarte det. Turte var ikke med første omgang, men andre gang vi gikk så gikk det mye bedre.

 Så var det "sitt og bli" begynte å forlange litt mer nå. Jeg gikk lenger fra, hoppet og klødde meg på kneet. Instruktøren valgte tilfeldigvis å gå litt fram og tilbake mellom oss å det gikk jo kjempe bra. Alle på kurset gjør det bra synes jeg. Sist gang jeg gikk på valpekurs så klarte ikke mange "sitt og bli" så bra som vi klarer det nå. Kjempe gøy å se på de andre:)

 Vi gikk igjennom slalomen. Ingen store problemer der, litt ukonsentrert. Gleder meg til alle disse tykke klærne er vekk så man er litt mer mobile.

 Så var det innkalling da.. kremt.. Først tok vi en runde en og en, neste runde skulle vi ta to og to. Å denne gangen var jeg faktisk optimistisk (hørte du det Therese) tenkte at jaja, dette går så bra så.. Ehm nei det gjorde ikke det serr'u. Startet veldig bra, hadde full fokus på meg også bare tok hun en liten omvei bort til den andre hunden. Også kom hun til meg. Måtte liksom bare innom den andre hunden først. Neste runde skjedde jo akkurat det samme, full fokus på meg også en brå bevegelse og rett bort til den andre hunde. Hilste kjapt også kom hun til meg. Takker meg til at hun faktisk kom da.

 Etter dette tok vi en runde med å gå pent i bånd, gikk greit det. Men det var noe på bakken som luktet utrolig godt. Etter ett par minutter skjønte hun at hun skulle fokusere på meg.

 Turte ble utrolig fort sliten idag egentlig. Var ikke helt fokusert på meg som tidligere
Vi reiste hjem og rett i dusjen.. Litt møkkete kan du si
tirsdag 9. mars 2010

Valpekurs 9 mars 2010

 Da var det kurs dag igjen. Før kurset måtte jeg en snartur innom dyrebutikken. Har mistet kong(en) til Turte. Finner den ikke:( Å den var hun jo så glad i. Men jeg fikk kjøp en ny kong og en annen leke. Hun satte pris på den ene tingen hvertfall. Den andre har vi ikke lekt med enda.

 Idag repeterte vi brannmanns løfte. Gikk kjempe fint det, hun sitter så godt oppå der. Men tenker med grøss å gru at hun skal bli ca 8 kg til. Det kan bli tung det ja.

 Idag trente vi mer på sitt og bli. Litt ukonsentrert idag, noe luktet veldig godt på bakken. Men etter ett par forsøk så fikk vi det til. Fikk litt hetta da instruktøren ba meg gå fra og stå å hoppe opp og ned for å se om hun kom løpende mot meg.. Det syntes jo jeg var litt tidlig å sa jo "da klarer hun ikke sitte i ro, det sier jeg bare" Men neida, Turte satt som bare det å så rart på meg. Etter vi hadde gjort dette noen ganger løste jeg ut (kong)

 Så gikk vi over til innkalling. Denne gangen skulle vi gjøre det litt vanskeligere. Vi skulle nemelig "miste" leka vi hadde med å se om vi klarte å få hunden til å løpe forbi leken og løpe til oss. Det klarte Turte kjempe bra. Etter 3 gangen så slapp jeg leken like ved en annen hund. Å tenkte dette går hvertfall ikke. Hun kommer til å løpe rett bort til hunden. Men neida, det var ikke antydning til å løpe bort engang. Hun fortsatte helt bort til meg å var overlykkelig over at jeg ikke ble helt borte. Så løste vi ut igjen (kong)

 Vi gikk da over til trikset vi skal lære på kurset, gå slalåm mellom beina. Dette kan Turte nå på kommando så det er ikke noe problem. Måtte vise resten av gruppen dette også. Og vi fikk applaus:) Det var gøy. Flinke jenta mi. Så løste vi ut (kong)

 Da var det gått så lang tid at vi avsluttet med innkalling med target hånda igjen. Sånn som vi alltid avslutter kurset.

 Nå ligger en lykkelig hund ved siden av meg. Når hun ikke gidder å mase om at jeg må legge fra meg Pc'en så er hun sliten:)

 Nå er det bare 2 ganger igjen av valpekurset. Men vi begynner rett på grunnkurset. Er kjempe gøy å trene sammen med andre. Føler at gruppa vi er i er en flott gruppe, håper de fleste fortsetter:)
søndag 7. mars 2010

Skogsdag med valpekurset

 Idag skulle valpekurset ha skogsdag. Men siden det var så mye snø i skogen fant de ett annet alternativ.
Vi var på Nordre Skøyen hovedgård , det var ett super sted. Stor flott plass til litt forskjellig aktiviteter.

 Vi ble delt i 3 forskjellige grupper. Gruppe 1: Små hunder Gruppe 2: Mellomstore hunder og Gruppe 3 Storehunder.
 Vi var jo da på gruppe 2 å startet med lydighet. Her gikk vi igjennom ting vi har gjort på valpekurset. Sitt og bli, gå pent forbi andre hunder og leke.
 I tillegg lærte vi brannmannløfte. Dette fikk jo ikke fotografen bilde av for da var han jo ikke tilstedet.


 Turte er super flink til å gå forbi de andre hundene.






Neste gruppe vi var på var LEK. Her skulle vi slippe valpene, de skulle få leke en god stund sammen før vi kalle dem inn. Da vi fikk beskjed om å kalle dem inn ventet jeg til jeg følte at jeg hadde kontakt med Turte. Da Turte så på meg, ropte jeg på henne og gikk litt bakover. Å Turte kom med en gang. Ikke noe problem:) Neste gang gjorde jeg akkurat det samme. Å hun kom mot meg.. Men ble litt distrahert kan du si. Å løp rett forbi meg. Men men, man kan jo ikke få det som man vil hver gang.

 

 







Var jeg ikke flink til å komme kanskje?

Siste gruppe vi skulle på var agility. Det gledet jeg meg masse til. Spent på hvordan Turte syntes om det. Drømmen er jo kanskje å trene litt agility, og hvem vet kanskje vi en dag konkurrerer også.
Å dette tok jo Turte på strak arm, hun stor koset seg. Hopp og tunnel var da ingen sak. 

 

Løp igjennom på første forsøk, nølte ikke ett sekund engang:)
Hopp igjennom ringen var jo lett som bare det:)

Hopp over hinder var også kjempe gøy. Kan hoppe mye høyere
enn det lille hindre her:) Flinke jenta mi

 Dette var jo bare en liten innføring i hva agility går utpå. Men vi fikk prøvd oss litt og syntes det var kjempe gøy, både hund å eier tror jeg. Gleder meg til vi kan starte med agility trening med skikkelig utstyr. 

  Sånn ser eier og hund ut etter noen timer ute i sola sammen
med over 20 andre valper.



lørdag 6. mars 2010

Skøyter er gøy, ehh tror jeg

 Å stå på skøyter er gøy ser det ut som. Men jeg er ikke helt sikker altså. For jeg hadde nok med å stå på mine egne bein jeg.
 Både fredagskveld og lørdag var vi en tur på skøytebanen.

 Dette er tatt fredagskvelden






 




 Dette er på lørdagen. Var ikke lenge Turte var på banen. Litt redd for skarpe skøyter. Men alle underlag skal man jo bli fortrolig med:)
tirsdag 2. mars 2010

Valpekurs 2 mars 2010

Idag var vi på Lørenskog dyreklinikk. Der fikk alle hundene en liten sjekk av tenner, ører, poter og hvis man hadde øvrige spørsmål så tok de det samtidig.
  Vi fikk se hvordan en hund med sopp infeksjon i øret ser ut. Hun viste oss hvordan man korrekt vasker ett øret. Og fikk beskjed om å aldri bruke Qtips.
 Vi gikk igjennom at det er utrolig viktig å begynne med tannpuss. Bare forsiktig nå i begynelsen slik at de blir vant til det.
 Promping var ett tema;) Liten matlyst var tema.
 Gjennomgikk de typiske valpe spørsmålene i grunn.

 Utrolig hyggelig personale på klinikken. De har egen veterinær som er tannlege også. Det er noe som er utrolig viktig, mange veterinærer vet ikke helt hva de skal se etter når det gjelder tennene på hunder.
 Skal ikke se bort fra at vi begynner å gå der fra nå av.