torsdag 18. februar 2010

Valpekurs 18 februar 2010

 Så har vi nok en gang vært på kurs.

Idag repiterte vi sitt, å begynte å forlange at de skulle sitte litt lenger før de fikk belønningen. Turte syntes det bare var teit å måtte vente sittende, så hun bestemte seg enten for å legge seg eller snurre rundt. Så vi måtte gå litt tilbake. Dette MÅ vi øve mer på gitt.

 Vi øvde også litt mer på slalomen, her er Turte flink så lenge hun er fokusert. Av en eller annen merkelig grunn så blir hun fryktelig ukonsentrert når vi skal øve på slalomen. Så den blir faktisk litt nedprioritert. Vil jo at Turte skal ha det gøy mens vi holder på.

 Det nye vi begynte så smått med var sitt og bli. Tok ca 30 sek før hun skjønte at hun ikke skulle følge etter meg. Kommanderte *sitt*, holdt fram ventre hånd og sa bli. Begynte med ett skritt vekk fra Turte. Etter som sagt ca 30 sek så ble hun. Gjorde dette noen ganger før jeg løste ut. (lek med kong)
 Så når jeg følte hun var klar gikk jeg to skritt og det gikk KJEMPE bra:) Var så utrolig stolt.
 Så jeg prøvde 3 skritt også, dæven ta så satt hun da også. Da løste jeg ut igjen (lek med kong). Glemte å skrive at jeg selvfølgelig belønner med godbit når jeg har gått tilbake til henne. Dette gleder jeg med til å øve mer på. Etter det skiftet vi øvelse så jeg fikk ikke utforsket mer. Men greit å ikke gå for fort fram.

 Vi øvde mer på å gå ved siden av alle hundene. Denne gangen gjorde instruktøren det litt vanskeligere iog med at hundene var på hundens side. Sist var det motsatt. Da var fører mellom hundene.
 Her var Turte utrolig flink. Bruker stemmen min og stort sett har hun full fokus på meg. Hun kan godt se på de andre hundene men hun blir ved min side. Når vi kom i enden av raden med hunder så belønte jeg med godbit og litt lek før vi roet ned og gikk tilbake i linjen.

Så var det over til at hundene skulle gå pent i bånd. Igjen bruker jeg stemmen min veldig aktivt, belønner underveis når hun går pent og hvis hun drar så stopper jeg helt opp å venter til båndet blir slakt, eller så går jeg tre skritt tilbake. Når jeg går tre skritt tilbake kommer hun som oftes i utgangstilling og da belønner jeg det. Gikk veldig greit idag. Men dette er noe jeg må trene på utenfor her. For hun drar veldig fra garasjen og hjem. På treningsplassen dro hun ikke noe særlig.

 Til sist var det jo innkalling og det er ikke noe problem enda. Hun løper mot meg med stor iver og skulle tro hun ikke hadde sett meg på 14 dager. Ikke antydning til å løpe til de andre hundene som er på kurset.

 Sånn det tror jeg var det. Ikke dårlig det på en time. Idag var Turte utrolig sliten. Det var igrunn jeg også for jeg bruker MYE av meg selv når vi trener. Til og med stemmen min får seg en gjennomgang. Tror de andre på kurset er drit lei av å høre stemmen min hehe.
  Her har vi kommet oss hjem. Jeg tok fram pc'en for å blogge mens Turte var i kjøkkenet for å drikke. Når hun var ferdig kom hun inn i stuen og opp i sofaen. Trodde hun skulle legge seg ned i sofaen. Men hennes plan var ikke bare å ligge i sofaen. Hun skulle ligge på fanget mitt, hun satt å så på meg helt til jeg la pc'en fra meg. Hoppet rett i fanget mitt og heiv seg på ryggen. Her lå vi i ca 45 min å kosa. Turte snorket til og med.. Snakker vi LITT sliten :)

6 kommentarer:

Helle sa...

Cita har også en tendens til å "komandere" mamma til å legge vekk pcen, så hun får plass i fanget til mamma i steden :)

Skal lese igjennom referatet fra kursdagen din enda en gang, foreløpig lurer jeg på hva slalom er?
- er det den de skal gå sikksakk mellom bena til eieren?

Hege sa...

Ja slalom er sikksakk mellom beina:)
Utrolig artig når man får det til.

Helle sa...

Vi har også nå begynt å øve på sikksakk/slalom :) også øver vi på venstre labb og høyre labb :)

Target tok hun med en gang...hun kunne det sikkert før mamma ha ha :D

Hege sa...

Haha.. så flink hun er. Og mammaen så klart:)
Du har fått skikkelig trenings lyst du nå. Det liker jeg.

Helle sa...

Ja, det er jo gøy og trene, i går brummet Cita under treningen og det er ett veldig godt tegn, Cita brommer (en søt knurrelyd) når hun blir ekstra glad... Cita elsker å trene ihvertfall...men ikke så lenge av gangen... :)

Dere er jo resere i å trene :)

Hege sa...

Vi trener ikke så lenge om gangen vi heller. Små økter iløpet av dagen. Helgene blir flere økter enn ukedagene.

SÅ flinke er vi ikke til å trene da hehe. Kunne vært flinkere gitt.. Men så lenge Turte har det gøy så prøver vi å få noen økter pr dag.