lørdag 17. april 2010

Å lære spor er gøy

 Idag har vi vært i skogen med grunnkurset, hundene skulle få prøve seg på litt spor.
Turte klarte seg kjempe fint om jeg får si det.

 Vi startet med å sette på henne langline, instruktøren holdt lina mens hele familien (Meg, Karoline og TE) gikk vår vei. Vi skulle gå ca 50 meter å gjemme oss. LITT lyd fra Turte ide vi gikk;)

 Instruktøren ventet 5 min før hun slapp opp line og Turte løp etter der vi hadde gått, når hun hadde løpt så langt som hun husket hun hadde sett oss hadde hun plantet nesa i bakken og vips ca 30 meter lengre bort satt vi. Hun løp rett til oss gitt:) Flinke supre jenta det.

 Andre gang gjemte vi oss opp i terrenget, over stokker og masse busker. Bak ett svært tre i en grop. Denne gangen hadde Turte plantet nesa i bakken med en gang og løp bortover veien og tok over bakken akkurat der vi hadde løp. Hun løp så å si på sporet hele veien.. Igjen flinke supre jenta :)

 Tredje gangen gjemte vi oss også i terrenget. Men hun ble litt avledet av at det plutselig stod noen akkurat der vi hadde tatt til venstre for å komme oss oppover skråningen. Å der gikk Turtisen feil gitt. Hun løp litt lenger bort og opp, var vel ca 10 meter fra oss da hun fikk lukten av noe enda bedre PØLSER haha.. Hvertfall er det det jeg innbiller meg. Hun løp rett til leirplassen hvor vi skulle grille pølser og noen hadde startet allerede. Instruktøren hentet henne og fikk fikk henne til å begynne å jobbe igjen og da fant hun oss til slutt.

 Er super fornøyd med dagen. Turte var skikkelig flink. Lurer på om det ikke blir ett spor kurs etterhvert. For dette var gøy.
 Turte var sliten resten av dagen og kvelden.

 Fikk jo ikke tatt noen bilder mens vi gikk spor, men tok ett par andre bilder fra dagen da.


 Sjekk jeg har to veloppdragne barn, ber dem sitte bamse så gjør dem det.

4 kommentarer:

Ingerid sa...

Så herlig bilde av de to små :-D

Hege sa...

Ja ikke sant. Måtte jo bare sette det inn i bloggen:)

Unknown sa...

Så artig at dere er sånn smått begynt me spor! Har veldig lyst å prøve det jeg også men finner rett og slett ikke tiden siden vi trener såpass mye agility. Har vi "tid til overs" så blir det lydighet og flyball. Men man må vell prioritere. Vi skal nok få tiden til å prøve spor iallefall selv om vi kanskje ikke blir å satse på det i konkuranse sammenheng =)

Hege sa...

Nei vi kommer nok ikke til å satset på spor i konkurranse, men Turte synes det er kjempe gøy så vi kommer nok til å ta ett kurs eller to etterhvert.
Orker ikke stresse med hverken det ene eller det andre. Først å fremst skal hun få være valp også skal vi kose oss med alt annet i rolig tempo til vi finner ut hva vi liker å holde på med. Men med den spreten hennes ser jeg ikke bort fra at agility kommer til å havne øverst på lista hehe.