tirsdag 24. januar 2012

Prøvde julegaven for første gang!

 Idag etter en kort kveldstur fant jeg ut at jeg skulle ta med hopphinderet ut og se hva Turte husker av det lille vi har trent på. Har jo ikke jobbet så mye med hopphinder så var litt spent.

 Satte fra meg Turte og gikk over på andre siden av hinderet og komanderte "hopp" og Turte hoppet rett over hinderet og rett på plass :o) Da holdt jeg på å besvimme. For vi har vel jobbet 2 små økter på at hun skal hoppe over hinderet og sette seg på plass.. Flinke hunden min.

 Vi repeterte noen ganger og dette gikk super fint. Prøvde også å stå sammen med henne på ene siden og komanderte hopp, og tror du ikke hun hoppet over da også. Veldig gøy når det går så lett. Litt overraskende men herlighet så deilig.

 Vi trente sammen med Monica og Chilli igår. Ruta kommer seg. Hun skjønner hva hun skal men er litt usikker også. Så her har vi endel jobbing igjen.
 FVF går greit, til og med venstresvingen begynner å bli bedre. Men å motivere til å gå i FVF en stund blir ikke lett. Men nå må jeg bare skjerpe meg å trene mer på å gå lenger uten belønning.
 Avstanden er og blir avstanden hehe, hun dekker fint men oppsitten snakker vi fortsatt ikke så høyt om.
 Apport sliter jeg big time med. Turte vegrer seg for å sitte med apporten i munnen. Står litt fast her faktisk. Prøver å prøver. Ser litt fremgang også går det plutselig 10 skritt tilbake igjen. Litt frustrerende.

 Sist men ikke minst.. Når jeg kom hjem fra jobb idag møtte ikke Turte meg i døra. Dette betyr at hun har gjort noe galt så jeg mannet meg opp og gikk inn. Men bikkja var ikke i gangen :o Å alle andre dører var jo lukket. Kjente panikken komme. Sååååååå hørte jeg noe fra rommet til Karoline. Åpnet døra og der stod kreket. Hun har kommet seg inn på rommet og klart å lukke døra sånn at hun ikke kom ut. Og hun har ikke akkurat vært snill. Så jeg er redd jeg må rydde litt på rommet til Karoline før hun kommer hjem på mandag. Turte skal være glad for at hun er søt, det har reddet henne endel ganger.6 kommentarer:

Anonym sa...

Så gøy at det gikk så bra med hinderet! :) Men syns ikke du skal være så hard med apporten. Du ser alltid litt og litt fremgang, og du kan jo huske hvordan apporten var for bare noen få mnd tilbake!

Hege sa...

Nja. følte en stund at det gikk framover. Men nå føler jeg at jeg har gått litt bakover igjen. Vil jo ikke ta fra henne all motivasjon som jeg har klart å bygge opp heller. Synes farten har blitt mindre og hun er ikke så "på" lenger.

Men ja supert med hinderet. Tor-Edwin stod å så på. Tror han ble ganske imponert *ler*

Helle sa...

Må ikke bli for kravstor nå Hege :) Husk at ofte blir det en liten tilbakegang før ting sitter som et skudd :) Flinke er dere :)

Men lurer litt på hva Rute er, har skjønt at det er en eller annen form for bane hun skal gå, men hva trenes den til? Er det et krav i noen av de merkene?

Hege sa...

Hehe, nei Helle du har helt rett. Blir bare SÅ utålmodig;)
Angående Ruta så sjekk denne linken :) http://www.youtube.com/watch?v=1jLYFMkUgWk
Trenger ikke ha den for å gå LP1, men når du kommer til LP2 så ser den ut som på linken. I LP3 så den enda litt vanskeligere :)

Helle sa...

Så på denne http://www.youtube.com/watch?v=axxzI16XyNk&NR=1&feature=endscreen er så morsomt å se hvor oppmerksom hunden er på eieren, helfokus :)

Hege sa...

Ja det er helfokus det :) Gøy å se på videoer.